Hoomla

“Symmetry is a complexity reducing concept […]; seek it everywhere.”

CLisp i .Net 1.1 SDK

clock augusti 31, 2007 12:46 by author kullbom
Mycket riktigt ingår det något vid namn CLisp i .Net 1.1 SDK. Ladda ner och installera .NET Framework SDK Version 1.1 och kika därefter i mappen
C:\Program Files\Microsoft.NET\FrameworkSDK\Samples\Clisp
.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


Tillbaka till LISP

clock augusti 31, 2007 01:44 by author kullbom
Det skrivs mycket om hur C# - speciellt v3.0 och LINQ - går mot att bli mer och mer funktionellt orienterat. En naturligt del i detta är att olika konstruktioner och koncept lånas från äldre funktionella språk som LISP/Scheme. I det sammanhanget kan det vara intressant att nämna några av de olika .Net-projekt som i olika grad går ut på att implementera just LISP för CLR.Det har också påståtts att en version av CLisp skulle ha följt med Visual Studio 2003(?) som ett exempelprojekt. Jag har inte själv lyckats verifiera detta påstående men det låter ju spännande.För den som råkar vara intresserad av även andra språk för CLR finns en liten sammanställning på Brian Ritchie's dotnetpowered.com.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


Mer om null

clock augusti 30, 2007 14:17 by author kullbom
Microsoft funderar vidare på nullproblematiken i “Establishing Object Invariants with Delayed Types” och “Unifying Tables, Objects and Documents”.Jag passar på att länka till Spec#. Från Microsoft sida:
The Spec# programming system is a new attempt at a more cost effective way to develop and maintain high-quality software. Spec# is pronounced "Spec sharp" and can be written (and searched for) as the "specsharp" or "Spec# programming system". The Spec# system consists of:
 • The Spec# programming language. Spec# is an extension of the object-oriented language C#. It extends the type system to include non-null types and checked exceptions. It provides method contracts in the form of pre- and costconditions as well as object invariants.
 • The Spec# compiler. Integrated into the Microsoft Visual Studio development environment for the .NET platform, the compiler statically enforces non-null types, emits run-time checks for method contracts and invariants, and records the contracts as metadata for consumption by downstream tools.
 • The Spec# static program verifier. This component (codenamed Boogie)generates logical verification conditions from a Spec# program. Internally, it uses an automatic theorem prover that analyzes the verification conditions to prove the correctness of the program or find errors in it.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


Två läsvärda artikelserier

clock augusti 30, 2007 14:02 by author kullbom
Inleder härmed denna blog med att tipsa (mig själv...) om två läsvärda artikelserier: “Practical Functional C#” (av Michael Giagnocavo):“Difficulties with non-nullable types” (av Cyrus Najmabadi):

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5